فهرست مطالب

مدیریت منابع انسانی در ورزش - سال دهم شماره 2 (بهار و تابستان 1402)

نشریه مدیریت منابع انسانی در ورزش
سال دهم شماره 2 (بهار و تابستان 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/04/01
  • تعداد عناوین: 12
|
  • محمد باشکوه اجیرلو*، سید علی نقوی صفحات 231-252
    هدف

    پژوهش حاضر با هدف طراحی مدل شبیه سازی توسعه بهره وری منابع انسانی در اداره کل ورزش و جوانان استان یزد انجام شد.

    روش شناسی: 

    روش پژوهش حاضر روش آمیخته (کیفی و کمی) که از نظر هدف، کاربردی و از حیث ماهیت و روش، توصیفی  تحلیلی بود. جامعه آماری در بخش کیفی شامل، اساتید دانشگاه، مدیران، معاونان و نیز کارشناسان خبره اداره کل ورزش و جوانان استان یزد و در بخش کمی شامل اساتید دانشگاه بود. در بخش کیفی نمونه گیری با روش گلوله برفی (به علت گسترده بودن خبرگان) تا دستیابی به اشباع نظری و در بخش کمی به شیوه قضاوتی انجام شد. ابزار اندازه گیری در بخش کیفی مصاحبه و در بخش کمی، پرسشنامه بود. در این پژوهش جهت تحلیل مصاحبه های تخصصی، روش تحلیل مضمون به کار گرفته شده است و سپس مدل روابط به روش دیمتل آزمون شده است و در نهایت مدل توسعه بهره وری منابع انسانی با استفاده از رویکرد مدل سازی عامل بنیان شبیه سازی گردید.

    یافته ها

    تحلیل داده ها، منجر به شناسایی 50 کد اولیه، 12 مضمون فرعی و 3 مضمون اصلی (سازمانی، محیطی و شغلی) شد که عامل سازمانی به عنوان تاثیرگذارترین عامل شناخته شد و همچنین نتایج شبیه سازی نشان داد، مدل ارایه شده میتواند برآورد مناسبی از آینده توسعه بهره وری منابع انسانی در اداره کل ورزش و جوانان استان یزد ارایه دهد.

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج پژوهش حاضر، مدیران ورزشی باید شرایط محیطی، شغلی و سازمانی را فراهم کنند که نقش به سزایی در توسعه بهره وری منابع انسانی در سازمان های ورزشی دارند.

    کلیدواژگان: توسعه بهره وری، شبیه سازی، روش دیمتل، مدل سازی عامل بنیان
  • فاطمه رضاپور، مهرداد محرم زاده*، نسرین عزیزیان کهن، عباس نقی زاده باقی صفحات 253-269
    هدف

    پژوهش حاضر با هدف طراحی الگوی مدیریت استعداد برای شایسته سالاری مدیران سازمان های ورزشی اجرا شده است.

    روش شناسی: 

    روش پژوهش به شیوه کیفی و مبتنی بر نظریه پردازی داده بنیاد بود. برای جمع آوری داده ها از روش مصاحبه نیمه ساختاریافته استفاده شد. تجزیه و تحلیل اطلاعات به روش گلیزر (1992) انجام گرفت. مشارکت کنندگان پژوهش، 15 نفر از اساتید هیات علمی مدیریت ورزشی با سابقه مدیریتی در سازمان های ورزشی بودند و نمونه گیری تا دستیابی به اشباع نظری ادامه یافت.

    یافته ها

    بعد از کدگذاری مرحله به مرحله، تعداد 130 کد نهایی به دست آمد که در 12 مقوله فرعی و 2 مقوله اصلی، شایستگی های مدیران ورزش،  فرآیند مدیریت استعداد مدیران ورزشی قرار گرفتند. نتایج نشان داد با در نظر گرفتن شایستگی های مدیران ورزشی (شایستگی های مدیریتی، تخصصی، سیاسی، عملکردی، حرفه ای، اخلاقی، ارتباطی) و فرآیند مدیریت استعداد مدیران ورزشی (بسترهای سازمانی لازم،پیش نیازهای لازم، شناسایی و جذب استعدادها، آموزش و پرورش استعدادها، حفظ و نگهداری استعدادها) می توان الگوی مدیریت استعداد برای شایسته سالاری مدیران ورزشی تدوین کرد.

    نتیجه گیری

    یافته های این پژوهش نشان می دهد که از طریق سیستم مدیریت استعداد می توان مدیران ورزشی دارای شایستگی های مدیریتی را انتخاب و جذب سازمان کرد. نتایج می تواند به بهبود شایسته سالاری مدیران ورزشی و افزایش عملکرد آنها منجر شود.

    کلیدواژگان: آموزش و پرورش، بسترهای مدیریتی، حفظ و نگهداری، شایستگی های مدیریتی، شناسایی و جذب
  • فرزاد کوهیان افضلی*، علیرضا الهی، حسین اکبری یزدی صفحات 271-286
    هدف

    هدف از انجام این پژوهش کیفی شناسایی معیارهای اولیه ورود به برنامه های آموزش رسمی مربی ورزشی بود.

    روش شناسی:

     از یک طرح اکتشافی کیفی استفاده شد که در آن مصاحبه های نیمه ساختاریافته مبنای جمع آوری داده ها بود. تحلیل مضمون به عنوان یک راهبرد تحلیلی برای شناسایی، سازمان دهی و یافتن الگوها یا مضامین برآمده از داده ها استفاده شد. هجده کارشناس مجرب در این پژوهش مشارکت نمودند که در گذشته و زمان انجام پژوهش، سابقه فعالیت و آموزش مربیگری در رشته های مختلف ورزشی داشتند.

    یافته ها

    سه مضمون اصلی سطح بالا شامل «پیش نیازها»، «مهارت های انسانی» و «اخلاق مداری» شناسایی شد. پیش نیازها، داشتن پیشینه مرتبط با رشته ورزشی مربوطه، علاقه و سن بودند. برقراری ارتباط موثر با افراد، توجه به ویژگی های اجتماعی فرهنگی ورزشکارها و درک متقابل و مناسب از ورزشکاران، مضامین شناسایی شده به عنوان مهارت های انسانی بودند. مضامین فرعی اخلاق مداری عبارت بودند از، رعایت اخلاقیات، الگو بودن، نداشتن سوابق غیراخلاقی، کمک به توسعه اخلاقیات ورزشکاران، متعهد و قابل اعتماد بودن و داشتن فلسفه مربیگری.

    نتیجه گیری

    یافته های پژوهش پیشنهاد می کند، با لحاظ کردن معیارهای پیشنهادی، انتخاب های اولیه علاقه مندان ورود به برنامه های رسمی آموزش مربیان ورزشی ویرایش شود تا چه بسا مربیانی باکیفیت تر و با ظرفیت های بالاتر برای پیشرفت عملکرد ورزشکاران پرورش یابد.

    کلیدواژگان: آموزش مربی ورزشی، پژوهش اکتشافی، مدیریت ورزش، منابع انسانی در ورزش
  • محسن وحدانی*، نجمه رضاسلطانی، محمد صدیق حاتمی صفحات 287-305
    هدف

    داوران یکی از مهم ترین منابع انسانی فدراسیونها و هیاتهای استانی هستند که پرورش و رشد حرفه ای آنان مستلزم صرف زمان، هزینه و انرژی برای آنان و سازمان خواهد بود. هدف از این پژوهش تعمقی بر چالشها و الزامات حرفه داوری بر اساس تجربیات زیسته داوران نخبه فوتبال ایران بود.

    روش شناسی: 

    روش پژوهش کیفی و بر اساس رویکرد پدیدارشناسی بود . مشارکت کنندگان 10 نفر از داوران ملی و درجه1 فوتبال بودند. ابزار پژوهش مصاحبه های عمیق بدون ساختار بود. مدت زمان هر مصاحبه بین 20 تا 60 دقیقه بود. فرآیند تکمیل مصاحبه ها تا رسیدن به اشباع نظری ادامه یافت. از راهبردهایی مثل اعتبارسنجی پاسخ دهنده، انتقال پذیری و بررسی توسط همتایان برای اعتبار بخشیدن به فرایند تحقیق استفاده شد.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد که عوامل زمینه ای، مهارتهای قضاوت، رشد حرفه ای و ارزشهای اخلاقی مضامین مرتبط با محور الزامات بود. همچنین چالشهای داوران در سه دسته چالشهای مربوط به قضاوت، چالشهای مرتبط با سازمان و چالشهای شخصی تشریح شدند.

    نتیجه گیری

    یافته های این پژوهش نشان می دهد که داوران نخبه فوتبال کشور با چالشها و مصایب متعددی مواجه هستند که می تواند منجر به پیامدهای منفی (مانند فرسودگی، ترک حرفه، آسیب های جسمانی، روانی و غیره) شود. همچنین با شناخت الزامات داوری (از جمله آمادگی جسمانی، ذهنی، روانی، مهارت های ارتباطی وغیره) می توان برای توانمندسازی داوران برنامه ریزی نمود تا شاهد کیفیت بالای قضاوت و جذابیت در بازیها باشیم.واژه های کلیدی: رشد حرفه ای، داوران فوتبال، پدیدارشناسی، مهارتهای قضاوت

    کلیدواژگان: رشد حرفه ای، داوران فوتبال، پدیدارشناسی، مهارت های قضاوت
  • محمد کشتی دار*، فریبرز رمضانی، سید مرتضی عظیم زاده، زهرا سادات میرزازاده صفحات 307-326
    هدف

    پژوهش حاضر بر اساس رویکرد ساختاری تفسیری با هدف سطح بندی ابعاد جامعه شناختی موثر بر برند شخصی معلمان تربیت بدنی ایران انجام شد.

    روش شناسی:

     پژوهش حاضر ازنظر هدف کاربردی و از نظر روش شناسی به صورت توصیفی تحلیلی بود. ابزار جمع آوری داده های پژوهش، مطالعات اسنادی، مصاحبه و پرسشنامه دلفی انتخاب شد. جامعه آماری این تحقیق شامل، کارشناسان و متخصصان حوزه تربیت بدنی و ورزش دانش آموزی در نظر گرفته شد که از این تعداد 22 نفر به شیوه هدفمند در هر بخش از پژوهش به عنوان نمونه انتخاب شدند. در روند تهیه و تولید داده ها ابتدا ابعاد جامعه شناختی برند شخصی معلمان تربیت بدنی با استفاده از نظرات متخصصان به روش دلفی و با استفاده از مصاحبه های عمیق و نیمه ساختاریافته، شناسایی شد. سپس از روش مدل سازی ساختاری - تفسیری، برای تفسیر روابط بین ابعاد و شاخص ها و همچنین، روش میک مک برای سطح بندی ابعاد جامعه شناختی استفاده گردید.

    یافته ها

    داده های حاصل از پرسشنامه با استفاده از مدل سازی ساختاری تفسیری، تحلیل و در پنج سطح در یک شبکه تعاملی ترسیم شد که درنتیجه شاخص مهارت های حرفه ای و شغلی در بالاترین سطح و شاخص توانمندی های علمی در بنیادی ترین سطح شناسایی گردید. همچنین، قدرت نفوذ و میزان وابستگی این شاخص ها نسبت به هم در ماتریس "قدرت نفوذ وابستگی"، مورد بررسی قرار گرفت، بر اساس یافته ها، پرنفوذترین شاخصه ها در این ماتریس، «رزومه و عملکرد ورزشی و قهرمانی»، «توانمندی های علمی» و «مهارت های حرفه ای و شغلی» معرفی شدند.

    نتیجه گیری

    یافته های تحقیق تاییدی است بر اینکه توجه به ابعاد جامعه شناختی برند معلمان تربیت بدنی و شناخت سطوح  و قدرت نفوذ آن ها می تواند به ایجاد و ارتقاء برند شخصی قوی تر و قابل اعتمادتری منجر شود و دستیابی به اهداف تعلیم و تربیتی از طریق یک معلم دارای برند، می تواند تسهیل گردد.

    کلیدواژگان: برند شخصی، توانمندی های علمی، معلمان تربیت بدنی، مهارت های حرفه ای
  • نازنین راسخ، سعید جعفری، صلاح دستوم، عابد محمودیان*، ناهید کریمی صفحات 327-350
    هدف

    سوء استفاده از ورزشکاران موضوعی است که در دست تحقیق بوده و یک نگرانی عمده و رو به رشد در سراسر جهان است. زیرا این پدیده در دو دهه گذشته به صورت وحشتناکی در همه ورزش ها و در تمام سطوح ورزشی افزایش پیدا کرده است. در این راستا، هدف از پژوهش حاضر، شناسایی و تبیین ابعاد سوء استفاده در ورزش (مطالعه ورزشکاران ملی ایران) بود.

    روش شناسی: 

    روش پژوهش حاضر از نوع کیفی و به صورت تحلیل مضمون بوده و جامعه آماری شامل خبرگان حوزه ورزشکاران ملی هستند. روش نمونه گیری به صورت هدفمند بوده و مصاحبه نیمه ساختاریافته با 18 مشارکت‎کننده‎ تا اشباع نظری صورت گرفت. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از تکنیک کدگذاری و از نرم افزار NVivo استفاده شد.

    یافته‎ ها:

     یافته های پژوهش حاکی از آن است چارچوب مفهومی سوء استفاده از ورزشکاران شامل پنج مضمون اصلی انواع سوء استفاده، علل و محرک‎های سوء استفاده، نقش های فردی بروز سوء استفاده، بسترهای بروز سوء استفاده و پیامدهای سوء استفاده از ورزشکاران بوده که 16 مضمون فرعی و 131 مفهوم را دربر می‎گیرند.

    نتیجه‎ گیری: 

    نتایج این پژوهش در دو بخش نظری و عملی کاربردهای حایز اهمیتی را فراهم کرده است. از یک طرف، اولین مطالعه صورت گرفته در زمینه سوء استفاده از ورزشکاران بوده و بخشی از شکاف عظیم این حوزه در پژوهش‎های داخلی را برطرف کرده و از طرف دیگر، دیدگاهی منسجمی در مورد مفهوم سوء استفاده، نقش ها، افراد، عوامل، شرایط، بسترها و پیامدهای بروز سوء استفاده از ورزشکاران ملی را ارایه و طیف وسیعی از اقدامات لازم را برای کاهش، کنترل و مدیریت

    کلیدواژگان: ورزش قهرمانی، ورزشکاران ملی، حفاظت ورزشکار، تحلیل مضمون
  • مقداد تیموری*، حسن دانشمندی، علی شمسی ماجلان صفحات 351-366
    هدف

    به دلیل هزینه بالای مورد نیاز جهت کسب مدال های پارالمپیک، استفاده کارآمد و موثر از منابع موجود جهت پیدا نمودن بهینه ترین سیستم استعدادیابی، همواره مورد نظر محققان بوده است. هدف از این تحقیق اعتبارسنجی پرسشنامه آمادگی جسمانی و آنتروپومتریکی جهت ایجاد ابزار بهینه استعدادیابی در پرتاب گران نشسته ایرانی بود.

    یافته ها

    نتایج نشان داد، سازه پرسشنامه مورد نظر از روایی و پایایی لازم جهت ارزیابی و استعدادیابی پرتاب گران نشسته برخوردار است؛ همچنین نتایج مشخص نمود، نمره دیدگاه ورزشکاران نسبت به آزمون های آمادگی جسمانی و آنتروپومتریکی بالاتر از حد مطلوب است.

    نتیجه گیری

    نتایج این تحقیق می تواند با هدف ارزیابی، شناسایی و انتخاب بهینه پرتاب گران نشسته و کاهش منابع مالی و هزینه های استعدادیابی مورد استفاده مدیران و متصدیان رشته های پرتابی پارالمپیکی قرار گیرد.

    کلیدواژگان: پارالمپیک، پارادوومیدانی، پرتاب گران معلول، انتخاب نخبه
  • نسرین عزیزیان کهن*، محمد زارع آبندانسری صفحات 367-385
    هدف

    فدراسیون های ورزشی مختلف می توانند با استفاده از روابط مطلوب با فدراسیون های ورزشی کشورهای دیگر در جهت رشد و توسعه منابع انسانی سازمان خود تلاش کنند؛ بنابراین هدف پژوهش حاضر، طراحی مدل عوامل اثرگذار بر توسعه ارتباطات فدراسیون های ورزشی ایران و کشورهای حوزه خلیج فارس بود.

    روش شناسی: 

    پژوهش حاضر به شیوه آمیخته کیفی و کمی انجام شد. در بخش کیفی از رویکرد پدیدارشناسی و در بخش کمی از رویکرد توصیفی پیمایشی استفاده شد. جامعه پژوهش بخش کیفی شامل، خبرگان مرتبط با موضوع مورد مطالعه پژوهش بودند که با 21 نفر از آن ها مصاحبه های نیمه ساختاریافته انجام گرفت. ابزار گردآوری داده ها در بخش کمی، پرسشنامه محقق ساخته برگرفته از بخش کیفی بود که اعتبار محتوایی آن توسط تعدادی ازمتخصصان تایید شد و با توجه به نامحدود بودن جامعه آماری طبق جدول مورگان توسط 384 نفر از افراد مرتبط با موضوع تکمیل گردید. پایایی ابزار نیز با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ برآورد گردید. درنهایت از تحلیل عاملی تاییدی (مدل معادلات ساختاری) به منظور ارایه عوامل اثرگذار بر توسعه ارتباطات فدراسیون‎های ورزشی ایران و کشورهای حوزه خلیج فارس استفاده شد.

    یافته ها

    طبق اطلاعات حاصل از پژوهش، 71مضمون اولیه در قالب 11مضمون اصلی: محتوای رسانه ای، هنجارهای رفتاری، توسعه زیرساخت ها، راهبرد مدیریتی، ابعاد سیاسی، ابعاد امنیتی، تعاملات ورزشی، همبستگی بین الملل، ارتباطات ورزشی، اعتبار ملی و تجربیات آموزشی، شناسایی گردید؛ همچنین بر اساس نتایج مقادیر بارهای عاملی می توان گفت که ابعاد امنیتی (952/0) بیشترین اثرگذاری و اعتبار ملی (394/0) کمترین اثرگذاری را بر توسعه ارتباطات فدراسیون‎های ورزشی ایران و کشورهای حوزه خلیج فارس دارند.

    نتیجه گیری

    به مدیران ارشد فدراسیون های ورزشی کشور ایران پیشنهاد می شود، از مفاهیم شناسایی شده در این پژوهش، در جهت بهبود روابط ورزشی با کشورهای دیگر استفاده کنند.

    کلیدواژگان: دیپلماسی، منابع انسانی، فدراسیون های ورزشی، کشورهای خلیج فارس
  • رحمان جوانمردی، فرزاد غفوری *، حبیب هنری، جواد شهلایی باقری صفحات 387-406
    هدف

     هدف پژوهش حاضر، شناسایی عوامل موثر در انتقال بازیکنان فوتبال از سطح مبتدی به حرفه ای در فوتبال ایران بود.

    روش شناسی: 

    روش تحقیق به شیوه کیفی و مبتنی بر نظریه پردازی داده بنیاد بود. تجزیه و تحلیل اطلاعات به روش گلیزر (1992) انجام شد. جامعه آماری متشکل از کلیه صاحب نظران و خبرگان فوتبال (مربیان حرفه ای، کارشناسان فوتبال، مدیران ورزشی فدراسیون فوتبال، ادارات ورزش و جوانان، باشگاه ها و آکادمی های حرفه ای و اساتید مدیریت ورزشی) بودند. نمونه گیری به صورت هدفمند انجام شد که با انجام 31 مصاحبه، اشباع نظری حاصل شد. به منظور گردآوری اطلاعات در مرحله اول به صورت کتابخانه ای به مطالعه و بررسی کتب، مقالات، اسناد و سایت های اینترنتی پرداخته شد. سپس مصاحبه های نیمه ساختار یافته برنامه ریزی و با توجه به شرایط کرونایی به صورت تماس تلفنی و با استفاده از فضای مجازی صورت پذیرفت. جهت سنجش روایی و پایایی از مقبولیت، قابلیت انتقال و تایید پذیری استفاده شد.

    یافته ها

     از تجزیه و تحلیل داده ها 245 کد اولیه شناسایی شد. بر اساس تکراری بودن بعضی از آن ها و بر اساس کدگذاری باز، 120 کد مستقل اولیه ایجاد شد و 20 مقوله فرعی و 4 مقوله اصلی (عوامل فنی، آکادمیک و استعدادیابی، سازمانی و منابع انسانی) به عنوان عوامل انتقال بازیکنان فوتبال از سطح مبتدی به حرفه ای در ایران شناسایی شدند.

    نتیجه گیری

     با توجه به یافته های تحقیق می توان با در نظر گرفتن عوامل متعدد مدیریتی از جمله توسعه عوامل فنی و ورزشی، نظارت بر آکادمی ها و مدارس فوتبال و امر استعدادیابی، بررسی سازمان های ورزشی مربوطه و در نهایت توانمندسازی نیروی انسانی در حیطه فوتبال و نیز یافتن عوامل کلیدی مهم و تاثیر گذار برای رویایی با چالش ها و انتقال بازیکنان فوتبال جوان، به ویژه خلاهای موجود در زمینه عوامل فنی و آکادمیک، کمک شایانی تا رسیدن به مرحله حرفه ای و نخبه شدن آنها کرد.

    کلیدواژگان: فوتبال، آماتور، نخبه پروری، انتقال، توسعه استعداد
  • عباس اسماعیلی، حسن بحرالعلوم *، ناهید داروغه عارفی صفحات 407-425
    هدف

    وضعیت پاندمی ویروس جدید کرونا و بیماری کووید- 19 ناشی از آن، تمام ابعاد زندگی بشری و در صدر آن سلامت روان را متاثر ساخته است. با توجه به اثرات جبران ناپذیر این بیماری بر ورزشکاران، هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر حمایت اجتماعی ادراک شده و راهبرد مقابله ای بر اضطراب کووید-19 ورزشکاران در زمان همه گیری کووید-19 بود.

    روش شناسی: 

    روش پژوهش حاضر با توجه به ماهیت توصیفی- همبستگی و از لحاظ زمان مقطعی بود. جامعه آماری پژوهش کلیه بازیکنان فوتبال لیگ استان سمنان در رده بزرگسالان بودند که با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی- خوشه ای تعداد 208 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار تحقیق 3 پرسشنامه استاندارد حمایت اجتماعی ادراک شده زیمت و همکاران (1988)، راهبردهای مقابله ای فینست و همکاران (2002) و اضطراب کرونا لی (2020) بود. برای بررسی فرضیات تحقیق از معادلات ساختاری با رویکرد واریانس محور استفاده شده است. برای تجزیه و تحلیل داده ها در پژوهش حاضر از نرم افزارهای SPSS23 و Smart-PLS 3.2.8 بهره برده شد.

    یافته ها

    نتایج تحقیق نشان داد حمایت اجتماعی ادراک شده و راهبردهای مقابله ای تاثیر منفی و معناداری بر اضطراب کووید-19 ورزشکاران دارند. همچنین حمایت اجتماعی ادراک شده بر راهبردهای مقابله ای تاثیر مثبت و معناداری دارد و نقش میانجی راهبرد مقابله ای در ارتباط بین حمایت اجتماعی و اضطراب کرونا تایید گردید.

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج پژوهش می توان با انجام برنامه ریزی و مشاوره های روانشناسی و مددکاری، سطح حمایت اجتماعی و راهبردهای مقابله ای ورزشکاران را تقویت نمود تا اضطراب ناشی از بیماری کووید-19 کاهش یابد.

    کلیدواژگان: اضطراب سلامتی، حمایت دوستان و خانواده، راهبرد مقابله ای کارآمد، سلامت روان
  • راضیه جعفری، محمدرضا مرادی *، سمیه صفری صفحات 427-446
    هدف

     امروزه مطالعه مفهوم سبک زندگی و تفکرات حرفه ای ورزشکاران نخبه در جوامع مختلف بیش از هر زمان دیگری اهمیت پیدا کرده است. از طرفی با مطالعه پیشینه پژوهش حاضر مشخص شد، بیشترین تمرکز تحقیقات صورت گرفته در این زمینه بر تعیین مولفه های سبک زندگی و تفکر حرفه ای بوده و تاکنون به ریشه یابی علت بروز و ظهور یک تفکر و یا سبک زندگی خاص در بین ورزشکاران نخبه پرداخته نشده است، از این رو پژوهش حاضر به منظور شناسایی عوامل موثر در شکل گیری سبک زندگی و تفکر حرفه ای ورزشکاران نخبه انجام شد.

    روش شناسی:

     پژوهش حاضر به روش کیفی و با رویکرد زمینه ای با استفاده از طرح سیستماتیک انجام شد. در این پژوهش ابتدا نمونه ها به صورت هدف مند انتخاب شدند و فرایند نمونه گیری به صورت گلوله برفی ادامه پیدا کرد و با انجام مصاحبه های عمیق نیمه ساختاریافته با 21 نفر خبره و رسیدن به معیار اشباع نظری به اتمام رسید. سپس با تجزیه و تحلیل متن مصاحبه ها، مشاهدات صورت گرفته و یادنوشت های محقق کدگذاری ها انجام شد. روایی و پایایی کدهای تولیدشده توسط چهار نفر از مشارکت کنندگان مورد تایید قرار گرفت.

    یافته ها

     ابتدا با تجزیه و تحلیل متن مصاحبه ها 107 کد باز در قالب 30 زیر مقوله و 5 مقوله اصلی شناسایی و دسته بندی شد. سپس در مرحله کدگذاری محوری، پیوند میان مقوله ها تحت عنوان شرایط علی: شرایط فردی، شرایط زمینه ای: عوامل موثر در شکل گیری شخصیت، شرایط تسهیل گر: فلسفه و تفکرات مربیان، مقوله محوری: تفکر حرفه ای، راهبردها: نقش فدراسیون، باشگاه ها و سازمان های ورزشی و پیامد: مولفه های عینی سبک زندگی در قالب پارادایم کدگذاری تعیین شدند. در مرحله کدگذاری انتخابی نیز اجزای پارادایم کدگذاری تشریح شدند و مدل ترسیم شد.

    نتیجه گیری

     طبق نتایج تحقیق حاضر تفکر حرفه ای بعد درونی و ذهنی سبک زندگی حرفه ای است که در مولفه ها و زیرمولفه های سبک زندگی به شکل عینی و ظاهری خود را نشان می دهد؛ همچنین باید از سنین پایه روی تفکر حرفه ای و سبک زندگی یک ورزشکار کار شود تا زمانی که فرد به مرحله خودآگاهی برسد. در این صورت زمانی که فرد به سطوح حرفه ای رسید، سبک زندگی حرفه ای برای او درونی سازی شده و اصول حرفه ای را به صورت خودکار رعایت می کند. نتایج این پژوهش می تواند جهت کمک به مدیران، مربیان و ورزشکاران برای برنامه ریزی های کارآمد آموزشی و حرکت به سمت حرفه ای گرایی مورد استفاده قرار گیرد.

    کلیدواژگان: حرفه ای گرایی، فلسفه مربیان، شخصیت، الگوهای فرهنگی، عملکرد اجتماعی
  • شکوفه بیرانوند، سید محمدحسین رضوی *، مرتضی دوستی صفحات 447-463
    هدف

     هدف این پژوهش طراحی مدل توسعه حرفه ای معلمان تربیت بدنی مبتنی بر خودسازی با رویکرد کیفی بود.

    روش شناسی:

     روش پژوهش به شیوه کیفی بود. تجزیه و تحلیل اطلاعات به روش تحلیل مضمون انجام شد. برای جمع آوری داده ها از مصاحبه استفاده شد. روایی و پایایی پژوهش از طریق معیارهای اعتبار، انتقال پذیری، قابلیت اعتماد و تاییدپذیری، تایید شد. در مجموع 15 مصاحبه با خبرگان و متخصصان انجام شد و تا جایی ادامه یافت که پژوهش به اشباع نظری و کفایت رسید، سپس داده های به دست آمده به روش کدگذاری باز، محوری و انتخابی مورد تحلیل قرار گرفتند.

    یافته ها

     براساس یافته ها 81 مضمون پایه در قالب 20 مضمون سازمان یافته و 7 مضمون فراگیر چارچوب بندی شدند. مضامین فراگیر شامل، حرفه ای گری فردی، رفتار حرفه ای، دانش حرفه ای، تعاملات سازنده، حرفه ای سازی، کارکردهای سازمانی و کارکردهای فردی بود.

    نتیجه گیری

     به منظور توسعه حرفه ای معلمان تربیت بدنی باید به راهبردهایی مانند ارتباطات ساختارمند و ایجاد محیطی مناسب برای خودشکوفایی و حرفه ای گری معلمان تربیت بدنی توجه کرد.

    کلیدواژگان: حرفه ای گری، رفتار، دانش، تعاملات، توسعه
|
  • Mohammad Bashokouh Ajirlo *, Seyedali Naghavi Pages 231-252
    Objective

    The main objective of the present study is to design a simulation model for human resource productivity development in Sports and Youth General Directorate of the Yazd Province, Iran.

    Methodology

    In this study, a mixed method approach (qualitative and quantitative) was used, which was applied in terms of purpose and descriptive-analytical in terms of nature and method. In the qualitative part, the statistical population included university faculty members, managers, assistants, as well as experts of the Sports and Youth General Directorate of the Yazd Province, and in the quantitative part, it included university faculty members. Due to the wide range of experts, sampling was performed by snowball method in the qualitative part until reaching theoretical saturation, and in the quantitative part, it was carried out by judgmental sampling. The measuring tools in the qualitative and quantitative parts were interview and questionnaire, respectively. Moreover, in order to analyze the specialized interviews, thematic analysis method was used, and then the relationship model was tested by the DEMATEL method. Finally, the human resource productivity development model was simulated using the agent-based modeling approach.

    Results

    The data analysis led to the identification of 50 initial codes, 12 sub-themes, and 3 main themes (organizational, environmental, and occupational), and the organizational factor was recognized as the most influential factor. The simulation results also indicate that the presented model can provide an appropriate estimate of the future development of human resource productivity in the Sports and Youth General Directorate of the Yazd Province.

    Conclusion

    The results of the present research work suggest that sports managers should provide suitable conditions in terms of environment, occupation, and organization, which play a significant role in the development of human resources productivity in sports organizations.

    Keywords: Productivity development, Simulation, DEMATEL technique, Agent-Based Modeling
  • Fatemeh Rezapour, Mehrdad Moharramzadeh *, Nasrin Azizian Kohan, Abas Naghizadeh-Baghi Pages 253-269
    Objective

    The purpose of this study was to design a talent management model for the merit-based selection of managers in sports organizations.

    Methodology

    The research work employed a qualitative methodology based on grounded theory, and data was collected through semi-structured interviews. Data analysis was conducted using the Glazer's (1992) method. The study participants were 15 professors from the sports management faculty with managerial experience in sports organizations. The sampling continued until theoretical saturation was achieved.

    Results

    The results of the study showed that after a step-by-step coding process, 134 final codes were obtained, which were grouped into 12 sub-categories and 2 main categories: competencies of sports managers and talent management process of sports managers. The findings revealed that by taking into account the competencies of sports managers (managerial, specialized, political, functional, professional, ethical, and communication skills) and the talent management process of sports managers (organizational platforms, prerequisites, talent identification and attraction, education and training, and retention and maintenance), a talent management model for the merit-based selection of managers in sports organizations can be developed.

    Conclusion

    The research findings indicate that the talent management system enables the organization to effectively recruit and attract sports managers with strong managerial skills. These results can contribute to improving the meritocracy of sports management and enhancing their overall performance.

    Keywords: Management competencies, Management platforms, Education, training, Identification, recruitment, Manager retention
  • Farzad Kouhian Afzali, AliReza Elahi, Hosein Akbari Yazdi Pages 271-286
    Objective

    This qualitative study aimed to identify the general requirements and main criteria for admission to formal sports coaching education programs.

    Methodology

    The study utilized an exploratory qualitative design, with semi-structured interviews as the primary data collection method. Qualitative thematic analysis was employed as an analytical strategy to identify, analyze, and report patterns or themes that emerged from the data. Eighteen experienced experts involved in coach education were selected through a purposeful sampling procedure and participated in the research work.

    Results

    The study identified three high-level themes that represent the general requirements and criteria for admission to the formal sports coaching education programs "prerequisites," "human skills," and "ethical orientation." The prerequisites included having a background related to the sport, interest, and age. Effective communication with people, paying attention to the socio-cultural characteristics of athletes, and mutual and appropriate understanding of athletes were identified as the human skills required. The sub-themes of ethics included compliance with ethical issues, the role of being a model, not having an unethical history, helping athletes to develop ethics, being committed and trustworthy, and having a coaching philosophy.

    Conclusion

     The study's findings suggest that by considering the proposed criteria, the initial selection of candidates interested in entering formal sports coaching education programs can be modified, resulting in the training of higher-quality coaches with a greater capacity to improve athlete performance.

    Keywords: sports coach education, heuristic research, human resources in sport, sport management
  • Mohsen Vahdani *, Najmeh Rezasoltani, Mohammadsedigh Hatami Pages 287-305
    Objective

    Referees are one of the most important human resources of federations and provincial delegations, whose professional development and growth will require spending time, money, and energy for them and organization. The purpose of this research work was to reflect on the challenges and requirements of the refereeing profession based on the life experiences of Iranian elite football referees.

    Methodology

    The research method was qualitative and based on the phenomenological approach. The participants were 10 football referees of national and 1st level. The research tool was unstructured in-depth interviews. The duration of each interview was between 20 and 60 minutes. The process of completing the interviews continued until theoretical saturation was reached. We used strategies such as respondent validation, transferability, and peer review to validate the research process.

    Results

    The findings showed that background factors, judgment skills, professional growth and moral values were subjects related to requirements. Also the referees' challenges were explained in three categories: challenges related to judgment, challenges related to the organization, and personal challenges.

    Conclusion

    The findings of this research show that football referees have challenges and sufferings that can lead to consequences (e.g. burnout, leaving the profession, physical and mental injuries, etc.). By knowing the requirements of refereeing (e.g. physical fitness, mental and psychological readiness, communication skills, etc.), it is possible to plan for the empowerment of referees in order to witness the high quality of judging and attractiveness in the games.

    Keywords: Professional Development, Football referees, Phenomenology, Judgment skills
  • Fariborz Ramezani, Mohammad Keshtidar, Morteza Azimzadeh, Zahra sadat Mirzazadeh Pages 307-326
    Objective

    The present research work is conducted based on a structural-interpretive approach with the aim of categorizing the effective sociological dimensions of the personal branding of Iranian physical education teachers.

    Methodology

    This research work was descriptive-analytic in terms of purpose and method. The data collection tool for the research work was documentary studies, interviews, and a Delphi questionnaire. The statistical population of this research work included experts and specialists in the field of physical education and sports students, of which 22 were purposefully selected in each section of the research work as a sample. In the process of data preparation and production, the sociological dimensions of personal branding of physical education teachers were first identified using the Delphi method and semi-structured interviews. Afterward, the ISM structural-interpretive modeling method was used to interpret the relationships between dimensions and indicators, and the MICMAC method was used to categorize the sociological dimensions.

    Results

    The data obtained from the questionnaire was analyzed and plotted in a 5-level interactive network using structural-interpretive modeling. As a result, the professional and occupational skills indicator was identified at the highest level, and the scientific capabilities indicator at the foundational level. In addition, the power of influence and interdependence of these indicators on the "power-influence" matrix were examined, and based on the findings, the most influential indicators in this matrix were identified as "sports and championship, resume, and performance” “scientific capabilities. 

    Conclusion

    The research findings confirm that paying attention to, and "professional and occupational skills" the sociological dimensions of physical education teachers' brands and knowing their levels and influence can contribute to the creation and promotion of a stronger and more reliable personal brand and facilitate the achievement of educational goals by a teacher using this brand.

    Keywords: Personal brand, structural-interpretive approach, leveling of components, Physical education teacher
  • Nazanin Rasekh, Saeed Jafari, Salah Dastoom, Abed Mahmoudian *, Nahid Karimi Pages 327-350
    Objective

    Athelte abuse is an under-researched topic and a major and growing concern worldwide, because this phenomenon has increased terribly in the last two decades in all sports and at all sports levels. In this regard, the aim of the current research work was to identify and explain the dimensions of abuse in sports (a study of Iran's national athletes).

    Methodology

    The current research method is qualitative and in the form of thematic analysis, and the statistical population includes experts in the field of national athletes. The sampling method was purposeful and a semi-structured interview was conducted with 18 participants until theoretical saturation. Coding technique was used to analyze the data.

    Findings

    The findings of the research work indicate that the conceptual framework of abuse of athletes includes five main themes of types of abuse, causes and triggers of abuse, individual roles of abuse, platforms of abuse and consequences of abuse of athletes, which have 16 sub-themes and they include 131 concepts.

    Conclusion

    The results of this research work have provided important applications in both theoretical and practical parts. On the one hand, it is the first study conducted in the field of abuse of athletes and it has solved a part of the huge gap in this field in domestic research, and on the other hand, it is a coherent view about the concept of abuse, roles, people, factors, conditions, has presented the bases and consequences of the abuse of national athletes and has brought a wide range of necessary measures to reduce, control and manage the factors of this phenomenon.

    Keywords: Championship Sports, National athletes, Athlete safeguarding, Thematic analysis
  • Meghdad Teymouri *, Hassan Daneshmandi, Ali Shamsi Majelan Pages 351-366
    Objective

    By reason of higher expenditure on getting a medal at Paralympic games, an efficient method for utilizing resources on finding optimum talent identification and development (TID) system was always at scientific researches. To reach these purposes, the aim of this study was to validate physical fitness and anthropometric questionnaire for TID battery test of sitting throwers.

    Methodology

    This study was standardizing descriptive design. 98 Iranian seated athletes (52 males and 46 female) filled out our questionnaire with 65 questions covered physical fitness (37 items) and anthropometrical (28 items) parts. Confirmatory factor analysis and Cronbach's Alpha were employed to evaluate the validity and reliability of this questionnaire. One sample T test was also used to check participation opinions about our questionnaire.

    Results

    Our results showed that the questionnaire was valid (1.96 < T-value < -1.96) and reliable (Cronbach's Alpha > 0.7). Analysis also resulted that Paralympic athlete scores of physical fitness and anthropometric tests were higher than the desirable level.

    Conclusion

    Our findings with the purpose of reducing TID expenditure have implication in optimum identification and efficient selection of elite sitting throwers for administrators and managers of Paralympic sitting throwing events.

    Keywords: Paralympic, Para Track, Field, Sitting Throwers, Elite Selection
  • Mohammad Zare Abandansari Pages 367-385
    Objective

    Different sports federations can try to grow and develop their organization's human resources by using favorable relations with sports federations of other countries. Therefore, the design of the model was the influencing factors on the development of communication between the sports federations of Iran and the countries of the Persian Gulf.

    Methodology

    The present research work was conducted in a mixed qualitative and quantitative method. The phenomenological approach was used in the qualitative part, and in the quantitative part, the descriptive survey approach was used. The participating community of the qualitative part includes experts related to the subject of the study, and semi-structured interviews were conducted with 21 of them. The data collection tool in the quantitative part was a researcher-made questionnaire taken from the qualitative part, the content validity of which was confirmed by Several experts, and due to the limitedness of the statistical society, according to the Morgan table, it was completed by 384 people related to the subject. The reliability of the instrument was also estimated using Cronbach's alpha coefficient. Finally, confirmatory factor analysis (structural equation model) was used in order to present the influencing factors on the development of communication between sports federations of Iran and Persian Gulf countries.

    Results

    According to the information obtained from the research work, 71 primary topics were identified in the form of 11 main topics: media content, behavioral norms, infrastructure development, management strategy, political dimensions, security dimensions, sports interactions, international solidarity, sports communication, national prestige, and educational experiences. Also based on the results of the factor loadings, it can be said that the dimensions of security (0.952) have the most influence and national prestige (0.394) have the least influence on the development of communication between sports federations of Iran and Persian Gulf countries.

    Conclusion

    It is suggested to the senior managers of sports federations in Iran to use the concepts identified in this research work to improve sports relations with other countries.

    Keywords: Diplomacy, Human resources, Sports federations, Persian Gulf countries
  • rahman javnmardi, farzad ghafouri *, habib honari, Javad Shahlaee Pages 387-406
    Objectives

     The purpose of this work was to identify the effective factors in transition of football players from the amateur to the professional level in Iran.

    Methodology

     The research method was qualitative and based on the foundation data theory. Data analysis was done according to Glazer (1992). The population consisted of football experts (professional coaches, managers of the football federation of Iran, organizations of sports and youth, professional clubs and sport and physical education academies). The participants were interviewed, and the interviews stopped when we reached repetitive answers. In order to collect information in the first stage, the literature was reviewed. Then semi-structured interviews were done, which was carried out online because of pandemic. Validity, reliability, acceptability, transferability, and approvability were measured.

    Results

     The data analysis identified 245 primary codes. Then 120 primary independent code were created, and 20 sub-categories and 4 main categories (technical, academic and talent identification, and organizational and human resource factors) were identified as the factors affecting factors on transferring football players from the amateur to the professional level in Iran.

    Conclusion

     According to the findings, we recognized management factors including the development of technical and sports factors, supervision of football academies and schools, and the issue of talent acquisition, the review of relevant sports organizations and finally the empowerment of human resources in the field of football and also key tools to face with challenges of transition process. This, is turn, can facilitate transferring the young amateur players to the professional levels.

    Keywords: Football, Amateur, Elite level, Transition, Talent development
  • Hassan Bahrololoum * Pages 407-425
    Objective

     The new Corona virus pandemic situation and the resulting Covid-19 disease have affected all aspects of human life, especially mental health. Considering the irreparable effects of the corona disease on athletes, the aim of the present study was to investigate the effect of perceived social support and coping strategies on athletes' Covid-19 anxiety during the Covid-19 pandemic.

    Methodology

     The method of current research work was descriptive-correlative in terms of quiddity, and cross-sectional in terms of time. The research statistical population was all football players of Semnan province league in adult category, where using the random sampling method, 208 people were selected as a sample. The research tools were 4 standard questionnaires of perceived social support by Zimmet et al. (1988), efficient coping strategies by Finset et al. (2002), and Corona anxiety by Lee (2020). Structural equations with variance-oriented approach were used to check the research hypotheses.

    Results

     The results of the research work showed that perceived social support and coping strategies have a negative and significant effect on athletes' Covid-19 anxiety. Also perceived social support has a positive and substantial effect on coping strategies.

    Conclusion

     According to the results of the research work, it is possible to strengthen the level of social support and coping strategies of athletes by planning and psychological counseling in order to reduce the anxiety of the Covid-19 disease, and the mediating role of coping strategy was confirmed.

    Keywords: Health anxiety, Support of friends, family, Effective coping strategy, Mental health
  • Razieh Jafari, Somayeh Safari Pages 427-446
    Objective

     Today, studying the concept of lifestyle and professional thoughts of elite athletes in different societies has become more important than ever before. On the other hand, by studying the background of the present researcher, he has investigated more research works in this field based on the components of lifestyle and professional thinking, and he has tried to find the root cause of the emergence of a certain thinking or lifestyle among elite athletes. It has not been done; therefore, the present research work was conducted in order to identify the effective factors in the formation of lifestyle and professional thinking of elite athletes.

    Methodology

     The current research work was conducted using a qualitative method and a contextual approach using a systematic design. In this research work, the samples were first selected purposefully, and the sampling process continued as a snowball and was completed by conducting an in-depth semi-structured interviews with 21 experts and reaching the theoretical saturation criterion. Then by analyzing the text of the interviews, observations were made, and the researcher's notes were coded. Validity and reliability of the generated codes were confirmed by four participants.

    Results

     First, by analyzing the text of the interviews, 107 open codes were identified and categorized in the form of 30 sub-categories and 5 main categories. Then in the social coding stage, the link between the categories under the title of causal conditions: individual conditions, background conditions: effective factors in the formation of personalities, situational situations: the philosophy and thoughts of coaches, the central category: professional thinking, strategies: the role of the federation, clubs and sports organizations; and

    Result

    the objective components of lifestyle were determined in the form of the code determination paradigm. In the coding phase, the components of the coding paradigm were explained and the model was drawn.

    Conclusion

     According to the results of the current research work, professional thinking is the inner and mental dimension of professional lifestyle, which shows itself objectively and outwardly in the components and sub-components of lifestyle; also it is necessary to work on the professional thinking and lifestyle of an athlete from the basic age until the person reaches the stage of self-awareness. In this case, when a person reaches professional levels, the professional lifestyle is internalized for him, and he automatically observes the professional principles. The results of this research work can be used to help administrators, coaches, and athletes for efficient educational planning and moving towards professionalism.

    Keywords: Professionalism, Coaches Philosophy, Personality, Cultural Patterns, Social Performance
  • Shokoofeh Biranvand, Seyyed Mohammad Hossein Razavi * Pages 447-463
    Objective

     The purpose of this research work was to design a professional development model for physical education teachers based on self-improvement with a qualitative approach.

    Methodology

     The research method was qualitative. The data analysis was done by the thematic analysis method. Interviews were used to collect the data. The validity and reliability of the research work was confirmed through the criteria of validity, transferability, reliability, and verifiability. A total of 15 interviews were conducted with experts and specialists, and continued until the research reached theoretical saturation and sufficiency, and then the obtained data was analyzed by open, central, and selective coding method.

    Results

     Based on the findings, 81 basic themes were organized in the form of 20 themes, and 7 comprehensive themes were framed. The overarching themes included individual professionalism, professional behavior, professional knowledge, constructive interactions, professionalization, organizational functions, and individual functions.

    Conclusion

     For the purpose of professional development of physical education teachers, strategies such as structured communication and professionalization measures should be used to create a suitable environment for self-actualization and professionalism of physical education teachers.

    Keywords: Professionalism, Behavior, Knowledge, Interactions, Development